x
Maia Hirasawa: Vacker Och Ful

Maia Hirasawa
Vacker Och Ful

Tar sig an det svenska språket – med blandat resultat

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
André Spång

Det pratas ofta om artisters strävan efter att hitta en egen röst, den röst som är deras egen och ska göra musiken, texten och sig själva rättvisa. Maia Hirasawas röst har varit självklar sedan debuten 2007 med Though, I’m Just Me. Sedan dess har hennes sång finkalibrerats till perfektion och ändrat skepnad till ett finstämt instrument. Vacker Och Ful släpper hon aldrig taktpinnen när hon marscherar i täten med musiken i ryggen. Hirasawas självsäkra sätt, att äga melodin och låta musiken svärma runt henne, är den stora behållningen här.
 
Man kan uppleva en klinch på Vacker Och Ful, nämligen kvaliteten på Hirasawas sång och hennes texter. De är dessvärre inte av liknande karaktär och kaliber. Texterna i sig är inte på något sätt dåliga, det är snarare skivans tematik som stör. Jag hade förväntat mig något mer originellt av Hirasawa. Fokuset på relationer, dåligt självförtroende och brustna hjärtan blir stundtals för endimensionellt och säkert. Förutom det eminenta spåret Kärleken finns det en avsaknad på historier som verkligen griper tag i en.
 
Jag är dock inte orolig, Hirasawas begåvning är inget att tvista om, därför ska detta bara ses som en början på något större. Det finns inget tvivel om att hon inom kort kommer att få alla bitar på plats även på svenska. Därför bör inga ögonbryn höjas om hennes nästa svenskspråkiga skiva blir den bästa hon har gjort. 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA