x
Kristoffer And The Harbour Heads: Ex/Ex

Kristoffer And The Harbour Heads
Ex/Ex

Existerar i sin fulländade komplexitet

GAFFA

Album / Klang-skivan
Utgivning D. 2016.09.15
Recenserad av
Simon Lundberg

Känner ni igen känslan av att någonting låter precis som det ska? Så kan man sammanfatta Göteborgs-trion Kristoffer And The Harbour Heads femte fullängdare Ex/Ex. Med helt korrekt indiepop-produktion med lite stökigare synthar och drömmande 60-talsdoftande melodier med stundtals tunga texter.

Här har bandet gått långt för att tillfredsställa albumnördar med snygga övergångar som får låtarna att smälta ihop. Ett knep som vissa här är extremt förtjusta i.

Bandet har tidigare jämförts som en mix av Pink Floyd, Curtis Mayfield och Little Dragon. Jag skulle snarare säga att det låter typ som Peter Bjorn And John – fast en aning mörkare i tilltalet.

Den stora explosionen kommer i Light Me Up som skakar om med klassiska poptoner i kombination med vilt blås. Även inledande Right This Wrong ligger helt rätt i indietiden med lekfulla synthslingor, intresseväckande val av slagverk och en text som aldrig lämnar skallen.

Albumet liksom bara finns där. Utan att förarga, utan att utmana. Den existerar bara i sin fulländade komplexitet. Och i sig blir väl det paradoxalt riktigt enkelt?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA