x
A Dead Tree Doesn't Talk: 15912

A Dead Tree Doesn't Talk
15912

Göteborgsmetal som överträffar etablerade akter

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.09.01
Recenserad av
Jesper Robild

Sedan In Flames och At The Gates dagar har västkustens huvudstad fått ge namn till en subgenre som faktiskt är vedertagen i hela världen. Dagens generation fortsätter att föra traditionen vidare och producerar sannolikt fler ”halvsnälla” dödsmetalakter per capita än någon annan stad.

A Dead Tree Doesn’t Talks musik ligger visserligen närmre metalcore av amerikansk sort, men det är ingen tvekan om var de har sina rötter. Brutalitet blandat med melodi (därav halvsnäll) är den gemensamma nämnaren. Dessa fem unga killar lägger definitivt fokus på det aggressiva. Ödesmättad tyngd samsas med groove, blastbeats och vrål av olika slag – ingredienser som möter sin ljusare spegelbild i den melodiska refrängen.

Influenser från massvis av håll skönjes i 15912, som blir månadens vinnare på alla fronter. Inte minst instrumenthanteringen är på högsta plan, och ljudkvalitet och låtskrivarnivå överträffar etablerade akter. Göteborg spottar ur sig metalband varje vecka, men vilken scout som helst borde höra att det döda trädet sticker ut ur mängden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA