x
Teenage Fanclub: Here

Teenage Fanclub
Here

Låter som en korsning mellan föregångaren och Gerard Loves soloprojekt

GAFFA

Album / Pema
Utgivning D. 2016.09.09
Recenserad av
Björn Nyström

I år är det sex år sedan skottarna gav ut Shadows. En skiva jag lyssnade på i två år. Jag lade den till handlingarna ungefär samtidigt som Gerard Love, under namnet Lightships, gav ut skivan med samma namn. Den har jag fortfarande inte lagt ifrån mig.

Med det sagt är de två starkaste anledningarna till att bli upprymd över ännu en Fannies-platta följande: att de låter som de alltid har gjort. Och Gerard Love.

I takt med att bandet bara blivit bättre och bättre, och mjukare och vänligare, har de kommit att bli spännande på sitt alldeles egna vis. Man undrar inte hur en ny skiva kommer att låta. Snarare hur den kommer att låta. På Here förfinar de sin kvalitetstämplade rock så vackert att den bitvis ter sig som en korsning mellan de skivor jag nämnde tidigare.

Men fem låtar in, i I Have Nothing More To Say, låter det precis så som jag önskar mig. Psykedelian är lenare än siden och melodin så lågmält underskön att man nästan hajar till när ett ägg gör entré i ljudbilden. Jag har ingenting mer att säga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA