x
Mykki Blanco: Mykki

Mykki Blanco
Mykki

Debut från en färdig men splittrad artist

GAFFA

Album / Dogfood
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Jonathan Eklund

Den moderna debuten är inte en debut. Den innehåller inte de första trevande stegen för att hitta sin plats eller något ofärdigt och oslipat. Nej, i dagens musikklimat har många, kanske nästan de flesta, hunnit med såväl mixtape- som EP-släpp innan det är dags för albumdebut. Än vanligare är det inom hiphopscenen. Så även för Mykki Blanco. 

Mykki är på pappret en debut, men i realitet inget som alls liknar en sådan. Det är ett verk av en fullfjädrad artist, en som vet hur låtar skrivs och som vet var styrkor finns. Men Mykki är också ett verk av en artist som hittat nytt framgångsrecept gång efter gång. Med Gay Dog Food, med Core, med Mutant Angels. På Mykki hörs allt det, vilket gör det litet splittrat. Här finns det hårda, rappa men också det poppiga, catchiga. Och det är såväl roligt och träffsäkert som känslostarkt.

I sig är bredd inget problem, utan snarare en styrka. Men för att få en samling låtar till att bli ett gediget album med helhetstänk, ja då kanske mer riktning behövs. Gnäll åsido, Mykki är en intressant samling låtar av en stor artist.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA