x
Chatham County Line: Autumn

Chatham County Line
Autumn

Poppig bluegrass till folket

GAFFA

Album / Yep Roc
Utgivning D. 2016.09.02
Recenserad av
Emil Viksell

Mumford & Sons får ofta klä skott för folkpoppens död. Undertecknad förspiller sällan en chans att klämma åt engelsmännen. Riktigt så enkelt är det ju givetvis inte, och det här med att proklamera genrers död är mest bara bullshit. Men i en bättre värld så vore North Carolina-gruppen Chatham County Lines popularitet i paritet med Mumford & Sons, och tvärtom.

Bandet är en uttalad bluegrassgrupp, men det är långt ifrån hardcore ”f’ing” hillbillyaction – även om den instrumentala Bull City Strut får en att tro annat. Istället är det bluegrass uppblandad med country i en småpoppig sammansättning.

Plattans namn passar väl med den känsla musiken genererar. En varm, mörk och höstig känsla. Och det är väldigt lite av sådan där klappjaktsbanjo som är själva sinnebilden för bluegrass. Chatham County Line har vuxit ut till idealtypen av ett band som tar en nischad genre och ger den till en större, mer varierad publik. Frågan är om inte denna platta till och med är bättre än den grymma Wildwood (2010).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA