x
Pg.Lost: Versus

Pg.Lost
Versus

Postrock utan navelskåderi

GAFFA

Album / Pelagic
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Jesper Robild

Ett av de största namnen i postrocksvängen just nu kommer faktiskt från Norrköping. Svängen världen över alltså. Och vi har all anledning att vara stolta över dem. I en genre som byggde på att experimentera har de stora akterna motsägelsefullt nog stampat på samma ställe de senaste tio åren. PG Lost tar tydligt avstamp i det sound som formats av giganter, men går på Versus ändå sin egen väg.

Det här är ett konkret exempel på att det inte behöver vara så überpretentiöst, med sjutton ord långa låttitlar och spår upp emot 20 minuter för att bli episkt. Versus är inte något ytligt hafsverk, däremot känns albumet lättillgängligt för en större publik och många tankar förs till filmmusik. Helt enkelt postrock utan allt svårt navelskåderi. Som ger power, inte framkallar tårar.

Apsnygga gitarrprylar på Sunn-förstärkare, ofta små catchy melodislingor som i inledande Ikaros, varvas med elorgel. Dynamiken mellan skört och metalrelaterat är perfekt. Produktionen likaså – alla instrument framträder till fullo och inte minst trummorna förnöjer. Samtidigt som jag vill hylla valet att gå emot traditionerna är PG Lost så pass skickliga på att skapa storslagenhet att en drömmer om något lite maffigare och mindre lättuggat till nästa gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA