x
AlunaGeorge: I Remember

AlunaGeorge
I Remember

Snygg popskiva som inte bara behöver vara pop

GAFFA

Album / Island
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Simon Lundberg

London-duon AlunaGeorge är lite som en pizza. Du vet att det kommer bli bra, frågan är bara hur bra det kommer bli. Stundtals är nivån skyhög på Aluna Francis och George Reids andra album. Som i samarbetet med min favoritproducent just nu, Steven Zhu, i My Blood. Så snyggt att det vattnas i munnen.

Eller som i snygga soulflörten Mediator där Alunas röst är, som man säger, on fleek. Perfektion. En portion till tack. Även dansrökaren Mean What I Mean i samarbete med Leikeli47 och Dreezy förtjänar en shoutout.

Sen så slarvas nivån bort lite i exempelvis ostiga (förlåt) Not About Love som känns som en b-sida till 2000-talspop som Liberty X eller Rachel Stevens. Någon som minns? Nehepp. Även tyvärr i radiovänliga I'm In Control känns samarbetet med Popcaan som en borttappad möjlighet. Det saknas krydda. Oregano kanske.

Överlag är det en snygg popskiva som inte bara behöver vara pop. Influenserna från R&B, elektronisk lo-fi och välproducerad radiopop är tydliga. Det gör också skivan lite mer spännande. Man vet inte riktigt vad man får alltid. Men mätt blir man. Och ganska nöjd.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA