x
Jack White: Acoustic Recordings 1998-2016

Jack White
Acoustic Recordings 1998-2016

En tillbakablick på de sköra stunderna

GAFFA

2 x CD / Third Man
Utgivning D. 2016.09.09
Recenserad av
Sebastian Lindström

Det första man ser när man öppnar digipaken är en bild på The White Stripes. Meg sitter på en stol, hennes blick riktad mot marken, men hon tittar inte på något. Bara lyssnar. Jacks siluett sitter vid ett piano, och munnen är öppen, ständigt i sång. Man förs tillbaka i tiden när duon ännu var där ute någonstans och spred sin garagerock runt sju nationer och mer.

Det är det Acoustic Recordings är. En resa genom tiden. Från de där hoppfulla, gälla skriken i Hotel Yorba till en självsäker bluesmaestros predikande i Love Interruption. Det är naket, det är rått, och för det mesta är det endast Jack och hans ständiga kumpan gitarren. Ibland kan det kännas som för mycket av det goda, och man tycker att några av numren hade kunnat klippas bort. Men det är när Jack lägger till något litet extra, som mandolinen i den bortglömda Never Far Away, som han når dit han vill.

Detta är inte ett samlingsalbum. Detta är en samling låtar som visar den sköra sidan av en artists historia. Detta är vad som finns kvar när man sitter ensam i ett mörkt rum och pratar om livet med Jack White och hans gitarr.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA