x
Coolt men svårt när RMH får utlopp för sina höga ambitioner

RMH Block Party 02, Nobelberget, Stockholm

Coolt men svårt när RMH får utlopp för sina höga ambitioner

Recenserad av Karin Lillbroända | GAFFA

(Arkivbild)

RMH satsar stort på sitt andra blockparty, en fest där musiken lyfts fram i en fusion av experimentella uppträdanden och artistsamarbeten. RMH luftar hela artiststallet och byter av varandra i stort sett efter varje låt. Silvana Imam inleder till ett våldsamt vrål, det märks att de som är över 18 av hennes stora fanskara har hittat till Nobelberget. Erik Lundin tar scenen direkt efter och väcker en annan del av den enormt stora publiken till sprudlande liv.

Givetvis är det en drömkväll för alla fans av svensk hiphop när RMH bjuder in till en ambitiös konsert som detta, men det blir lite splittrat. Både musikmässigt och publikmässigt. Att artisterna lirar i mörker och är svåra att se tar dessutom bort lite av upplevelsen för alla i publiken som inte trängs längst fram.

Samtidigt är det en ovanlig upplevelse att vara på en konsert där en modevisning plötsligt uppenbarar sig på scen och där stroben går så varm att det kommer blinka framför ögonen i en vecka. Där Adam Tensta kan stå mäktig och upplyst på en liten platå långt bak mitt i publikhavet och uppträda i symbios med de på scen.

Det speciella upplägget till trots (som i och för sig lider lite av nämnda problem) är kvällens höjdpunkter de oväntade inslagen. Som när Linda Pira kör Knäpper Mina Fingrar och Cherrie och Silvana blessar med gästspel. Och när Michel Dida drar upp Herbert Munkhammar och Little Jinder för publikvältande Alla In.

Leslie Tay förtrollar alla som står samlade runt den lilla scenen när han framför två av sina hits. Det bör inte dröja länge innan Leslie är en artist för större scener. Det är ett starkt lag RMH mönstrar och de byter av varandra lika smidigt som ett hockeylag. Jaqe tar över stafettpinnen från Leslie och kort därefter mynnar det ut i Tabanja med Cherrie tillbaka på scen. RMH gör sitt bästa för att leva upp till sina artisters oerhörda ambitioner och de klarar av att göra något ytterst speciellt på Nobelberget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA