x
How To Dress Well: Care

How To Dress Well
Care

Ett nytt vägval fängslar och överraskar

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2016.09.23
Recenserad av
Simon Lundberg

I en drömsk tillvaro har Tom Krell, eller How To Dress Well, flera gånger briljerat och givit ut två album som ekat genom ljudbarriären. Nu är det dags igen för tredje skivan – men det låter inte helt bekant.

Känslan har tagit ett steg närmre mer renodlad radio-R&B. Där har Tom doppat fötterna förut. Nu är det ett faktum. Från början känns det lite "nä sellout", men snabbt förvandlas det till ett "shit vad snyggt". Den enda tanken som finns med under resan handlar egentligen bara om hur naturligt det känns.

Skivan öppnar med två explosioner, Can't You Tell är en intelligent sexfalsettkavalkad med Jackson-stön som känns som en utvecklad The Weeknd. Och sen Salt Song som är en fullträff. Filmiskt svår och oerhört gripande – och samtidigt lite funkig.

Den svåra produktionen hänger med i låtar som läckra Time Was Meant To Stay och så självklara The Ruins. Det svagaste ligger egentligen i radiosinglarna What's Up och Lost Youth / Lost You som bara har tråkigt förutsägbara produktioner och texter som egentligen inte säger någonting. 

Överlag är det drömska fortfarande intakt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA