x
D Generation: Nothing Is Anywhere

D Generation
Nothing Is Anywhere

Ungdomlig NYC-punk från Jesse Malins gäng

GAFFA

Album / Megaforce
Utgivning D. 2016.07.29
Recenserad av
Emil Viksell

Jesse Malin är otidsenlig. Han har vissa likheter med sådana där gamla gubbar som fastnat i pudelrock eller sådana som format sitt modesinne år 1977 och därför fortfarande glider runt i utsvängda brallor. Malins preferenser formades dock någonstans kring 1980.

Nu har han låtit solokarriären vila för en liten stund och återupplivat sitt D Generation. De släpper sitt första album på 17 år. Original-lineuppen har sammanstrålat för att NYC-punka och begå riff-fest så här 25 år efter att de formades.

Det är ungdomligt distat och småglammigt. Likheter står att finna hos New York Dolls, Ramones och The Clash. Det är bara inte riktigt lika bra som hos ikongrupperna. Hookarna är inte lika catchy som hos Ramones och texterna inte lika politiskt slagfärdiga som hos The Clash.

Jag är verkligen för det här med att inte växa upp. Växa upp är för ingenjörer och borgare. Men Apocalypse Kids är svårsmält när man vet att Malin är 48 bast. Och vissa av låtarna håller bara inte, Rich Kids är till exempel inte mer än en poppig bagatell. Men hårdpunkiga Militant och drivna Hatful Of Ran bevisar att Malin inte bara kan göra tidlös rock utan också klassisk New York-punk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA