x
Banks: The Altar

Banks
The Altar

Helt unikt trots att det låter som mycket annat

GAFFA

Album / Harvest
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Simon Lundberg

För det första är det bara att ge en stor eloge till Jillian Banks som lyckas följa upp ett så otroligt snyggt debutalbum som Goddess. Applåder. 

Uppföljaren The Altar innehåller samma känsla för stil och snygg produktion som debuten – om inte mer utvecklad. Dessutom är båda fullsmockade – den här har hela 13 spår jämfört med 14. 

Banks har ett sound som lyckas vara unikt trots att det i sig låter som mycket annat. Popgjuten R&B med en helt egen röst. Det mest positiva är att man aldrig sitter säker från en överraskning. Ljudbilden är uppbyggd för utstickare. Och oemotståndligt nakna ballader.

Skivan, som redan skvallrat om givna singlarna Gemini Feed och Fuck With Myself, levererar självsäkra spår som osar av, ja, sex med en mix av soul, electronica, R&B och pop. Samtidigt finns det en vacker skörhet i allting. 

Weaker Girl frodas ett unikum med skurar av funkig bas och stråkar som smälter allas hjärtan. Och sen den självutlämnande texten på det.

Emotionella ljudbilden i Mindgames ger också Banks en chans att visa vilken jävla begåvning hon är. Sen är det svårt att inte älska kraften i Trainwreck som skulle utmana Rihanna och Beyoncé i en tuff match.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA