x
Eden´s Curse: Cardinal

Eden´s Curse
Cardinal

De tuffaste stunderna sticker ut som de bästa

GAFFA

Album / AFM
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Mårten Cederberg

Detta multinationella hårdrocksband, med grundarna Paul Logue och Thorsten Koehne i spetsen, levererar återigen det förväntade på album nummer fem i ordningen och som vanligt med vissa förbättringar. Även denna gång bjuds det på mycket musik som fördelats på tolv intressanta spår. Det är fyra till nästan sju minuter långa låtar, powermetal till funk, bombastiskt till finstämd popkänsla och resulterar i ett mixat album där de tuffaste stunderna sticker ut som de bästa.

Inledande Prophets Of Doom, men även Messiah Complex och Utopian Dreams passar bandet utmärkt medan Saints & Sinners är den bästa och mest kompletta låten. Första singeln Sell Your Soul är lika ljummen som duetten Unconditional med Liv Kristine, men Thorstens riff och nya finska keyboardisten Christian Pulkkinen stabila insats bibehåller även intresset i de mer episka och längre spåren Jericho och Find My Way. Serbiske Nikolas ansträngda röst är emellanåt påfrestande trots ett ganska brett register.

Sammantaget är det här en förväntad utveckling och ger inga större rysningar av välbehag eller avsky. Visst tillhör de toppskiktet men det har bandet också gjort sedan dag ett. Ett stabilt och träffsäkert album som totalt sett är deras bästa hittills.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA