x
Covenant: The Blinding Dark

Covenant
The Blinding Dark

Ambitiös synthexport övertygar inte

GAFFA

Download / Dependent
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Få svenska synthband har uppträtt utanför Europa. Covenant med bas i Helsingborg är ett av undantagen. Sedan albumdebuten 1994 har de turnerat i fyra olika världsdelar och ambitionen att ständigt växa (om än med små steg) har genomsyrat karriären. Frontmannen Eskil Simonsson och kollegan Joakim Montelius har dessutom utökat personalstyrkan med Andreas Catjar (The Souls), Daniel Johansson (Dupont) och Daniel Myer (Haujobb). 

Vad de fem allvarliga männen i svarta kostymer åstadkommer på nionde fullängdaren är rätt väntat; materialet domineras av klubborienterade låtar som exempelvis Cold Reading och singeln Sound MirrorsVad som sticker ut från mallen är därför duetten A Rider On A White Horse (tyvärr ett blekt försök att förvandla Lee Hazlewood till Suicide) och den suggestiva avslutningen Summon Your Spirit, en tung rytmisk pärla enbart byggd på knaster, brus och en ordentlig trumma.

De som följt Covenants resa kommer att känna igen element från alla tidigare avgångar men också upptäcka nya inslag. Som alltid är det välgjort och ambitiöst, men samtidigt väldigt tillrättalagt vilket får det att upplevas som platt; musiken känns lite för snäll, sången lite för lam. För den som ändå inte får nog släpps också miniplattan Psychonaut, ett appendix med ytterligare nio spår.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA