x
Fröken B: Hjärta

Fröken B
Hjärta

Smittande drivkraft utan bäst före-datum

GAFFA

Album / Egenutgiven
Utgivning D. 2016.10.04
Recenserad av
Veronica Larsen

Ifjol släppte MMD en remix av Min Stil, låten gästades bland andra av Fröken B och när hon greppade micken riktade hon strålkastarljus mot Fevens sjätte budord: hiphop är ej kläderna som du bär.

Hjärta lägger Fröken B ribban högt och hoppar över utan problem. Vi borde såklart ha vant oss vid det här laget, för Broberg har i över tio års tid gett oss kvalitet, både som soloartist och med Meldeah i duon Silversystrar. Det Blåser Kallt från 2013 bör till exempel räknas som en svensk Song Cry, saltstänkta rader med lång hållbarhet och Slåss För Dig på denna EP visar samma prov på tidlöshet, en sång om moderskärlek men som likafullt går att omtolka. En sång om kärleken till hiphop? För vi är många som slåss, med djup hellre än yta. Som vet att hiphop är livspartnern som aldrig får dig att vilja begå äktenskapsbrott.

EP:n bjuder ett tillbakablickande och tillvaratagande sound, vi njuter och nickar i takt. Broberg lyckas med det hon är bra på: ge tröst och motivation. Därför, från hjärtat till fröken – Tack.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA