x
Jack Savoretti: Sleep No More

Jack Savoretti
Sleep No More

Skär ända in i själen

GAFFA

Album / BMG Chrysalis
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Jennifer Last

Det krävs inga erfarna musikjournalister för att inse att Jack Savorettis magi ligger i rösten. Den rena och ja, felfria kan man kalla den, stämman rispar ibland på den oskyldiga ytan och skär ända in i själen.

Det är ett album som spretar en aning. Den har When We Were Lovers som är närmast en radiohit. Samtidigt som det känns som om man i Tight Rope äntrar något slags dröm, men hastigt väcks ur den i Troubled Souls. Ändå är det ungefär likadant, samma sound, samma känsla, som när han släppte debuten för nio år sedan. Tyvärr saknas det där lilla extra den här gången. Det finns inget "wow". Men det är inget dåligt, för det här är ändå Jack Savoretti.

Någonstans väger det på gränsen mellan att vara väldigt bra, och att bli för smörigt. Medan vissa låtar känns som gjorda för ett bodybalance-koncept, finns det också låtar, Only You exempelvis, som har lite jädraranamma och blir riktigt arenamäktig. Det råder dock inget tvivel om att Jack Savoretti ska ses live, helt akustiskt på en liten pub någonstans. För magin ligger i rösten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA