x
Machinedrum: Human Energy

Machinedrum
Human Energy

Underligt udda och utmanande

GAFFA

Download / Ninja Tune
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Amerikanen Travis Stewart är inte bara aktiv i samarbeten som Jets (ihop med Jimmy Edgar) och Sepalcure (ihop med Praveen Sharma) utan även med soloprojektet Machinedrum. Human Energy är det senaste släppet i en tvåsiffrig albumdiskografi och det alster som skivbolaget Ninja Tune tror ska göra Stewart till en sjärna bland dagens producenter.

Albumet bär 15 spår och följer en råd tröd i att vara underligt udda och utmanande. Det är smattrande breakbeats, dubstep, robotfunk, R&B och framtidspop i en salig och hyperaktiv röra. Pressmeddelandet skryter om gäster som Jesse Boykins III, D∆WN, Kevin Hussein och MeLo-X, men i själva verket är det Tosin Abasi från progressiva metalbandet Animals As Leaders som gör skönaste avtrycket med sitt innerliga gitarrspel i förhållandevis lyckade White Crown.

Den som råkar höra ett brottstycke av Human Energy utbrister att det låter fräckt, som musiken från ett datorspel eller en hetsig TV-reklam från ett av sportvaruhusen. Må så vara, fast det blir aldrig njutbart. I sin iver att spreta, sprattla och spruta ut ljud till alla tänkbara vinklar i rummet glömmer nämligen Stewart bort melodierna. Totalt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA