x
OneRepublic: Oh My My

OneRepublic
Oh My My

Den musikaliska varianten av Marvel Cinematic Universe

GAFFA

Album / Interscope Records
Utgivning D. 2016.10.07
Recenserad av
Sebastian Lindström

OneRepublic är den musikaliska varianten av Marvel Cinematic Universe. De filmerna har alltid samma recept: det börjar med att allt är bra, sedan uppstår ett hot, relationer försämras, men till slut finner hjältarna modet och besegrar mörkret med hopp och kärlek.

Och budgeten låter alltid effekterna gå överstyr.

Så känns OneRepublics nya album. Man vet vad man får. Det är kärlek, det är akustiska gitarrer, det är supermaxat to the max och det känns som om plattans elva producenter fått lite för många leksaker att hantera. Oh My My låter exakt som sina föregångare.

I intervjuer har sångaren Ryan Tedder sagt att albumet är en motreaktion mot den “elektroniskt laptop-drivna” musiken som spelas på radio. Bandet vill att man ska höra de riktiga människorna och de riktiga instrumenten när man lyssnar på de 16 låtarna som finns på fullängdaren. Varför låter det då som en förfest hos Avicii?

De riktiga ögonblicken som bandet ville fånga finns där när Romy från The XX hoppar in i Fingertips och lånar ut sitt bands sound som bryter den maximalistiska förtrollningen. Och jag vet inte vem bakgrundssångerskan i slutet på Choke är, men grabbar, värva henne. Hon får OneRepublic att låta så som de vill låta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA