x
Nada Surf: Peaceful Ghosts

Nada Surf
Peaceful Ghosts

Alternativa New York-rocken möter tyska symfoniorkestern

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Anna Plaza

New York-bandet som spelat tillsammans i drygt 30 år låter inte flertalet redan inspelade live-skivor stoppa dem från att fortsätta utvecklas inom just det området. Nu släpper man ett album som är Live 2.0. En samling av speciellt utvalda låtar som man hoppas ska göra bättre ifrån sig än de andra?

Skämt åsido, som sångaren Matthew själv säger i snacket mellan sångerna så fick Nada Surf en chans som de inte kunde tacka nej till, att spela tillsammans med inte en men två orkestrar; ORF Radio Symphony Orchestra samt Babelsberg Film Orchestra.

Trots att det är lite guldkant att få framföra ens text och musik tillsammans med en åh så talangfull orkester känner man här inte riktigt av det där lilla extra. Vilken låt än Metallica framförde tillsammans med San Francisco-symfonikerna på S&M-albumet 1999 kunde ge även den minst intresserade gåshus men på Peaceful Ghost är orkestern däremot inte lika prominent och därmed blir detta lite av ännu en live-skiva i mängden.

Med det sagt finns det ändå en del fina inslag där instrumenten tar över, bland annat i inledningsspåret Comes A Time samt Beautiful Beat som här får sig en liten edge. All in all en behaglig lyssning för alla hängivna Nada Surf-fans men kombinationen alternativ rock och klassiskt blir här tyvärr inget utöver det vanliga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA