x
Sin Fang: Spaceland

Sin Fang
Spaceland

Nordisk rymdresa som framkallar gåshud

GAFFA

Album / Morr
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Simon Lundberg

På den isländska popscenen är Sin Fang, eller Sindri Már Sigfússon, ett självklart namn. Ni känner säkert igen sjumannabandet Seabear. Ljudbilden den här gången är mörkare, djupare och rör sig långt ifrån indiefolken. Nu är det industriella trumljud, samplade röster och svävande electro-R&B som gäller.

Om man verkligen lyssnar på texterna som i samband med stämsången bildar ett gåshudframkallande resultat. Det börjar redan på geniala duetten Candyland med Jónsi, känd från Sigúr Ros. Skört, men ändå starkt. En underbar falsettkavalkad.

Så fortsätter det. Lugna låtar som får pulsen att öka med kraftigt stressade trummor och svävande elektroniska ljud. Det är särskilt samarbeten med andra nordiska artister som står ut och ger albumet en skjuts. I drömska Never Let Me Go får isländska Sóley göra Sindri sällskap och deras mjuka röster blandas väl.

Det är också kul att höra en riktig hit i Please Don't där norska Farao gör sällskap i en låt med en klar refräng, underbar stämsång, klara trummor och växlande intensitet. En fröjd. I övrigt är det ett proffsigt album som lämnar avtryck, men som kunde ha gått ytterligare några steg så att alla låtar ger samma känsla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA