x
Magic Trick: Other Man's Blues

Magic Trick
Other Man's Blues

Råare likväl välproducerad variant av Arcade Fire

GAFFA

Album / Empty Cellar
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Simon Lundberg

Att sätta en etikett på Magic Trick är inte helt lätt. Frontmannen Tim Cohen har tillsammans med resten av San Francisco-bandet satt en vacker prägel på den experimentella folkrocken som ljuder i öronen. Det är fantastiskt välproducerat med lite lort mellan tagningarna. Precis som det ska vara.

I Held The Ring framkallar gitarren känslor av en sen sommarnatt sittandes ute på verandan. Det är fortfarande varmt. Det är behagligt. Men det framkallar också lite ångest med ljudet av disonans i slutet och en körsång som känns som ett rekviem. Lite som livet i stort om man är en "glaset halvt tomt"-person. 

Det finns också en bredare repertoar på albumet med indiesöta Mockingbird, Beatles-flörten Scorpio och bluesdrivande Eternal Summer för att nämna några snygga låtar.

Avslutande Oysters är lidelsefullt fulländad med en dragande basgång, ledsen kyrkorgel och raspigt framsjungna texten som verkligen bara är stilig. Om du gillar typ Arcade Fire men önskar lite lortigare produktion är det här bästa tipset.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA