x
Die Antwoord: Mount Ninji And Da Nice Time Kid

Die Antwoord
Mount Ninji And Da Nice Time Kid

Är det här ett riktigt dåligt skämt?

GAFFA

Album / Zef
Utgivning D. 2016.09.16
Recenserad av
Simon Lundberg

Sydafrikanska Die Antwoord har aldrig varit en del av det kulturella finrummet. Mycket troligt med flit. Tidigare har det också varit charmigt. Det finns en del låtar på de äldre albumen som bryter normer, som får en att dansa och som är kul provocerande.

Men ingenting på det här 16 låtar för långa albumet har den charmen. Det enda provocerande är att det inte finns någon som helst substans. Inledande We Have Candy är ett försök att få folk att ansluta sig till den mörka sidan. Där finns det typ godis. De dissar och älskar droger över ett tungt beat. Det går inte att lyssna på.

Därifrån blir det bara värre. Lama beats, töntiga textrader och obegripliga val. Riktigt "jag vill kasta iväg hörlurarna"-moment blir det när Cypress Hills Sen Dog gästar på Shit Just Got Real. Hiphoppen kan ha dött här.

Nu blir det ÄNNU värre. Samarbetet med barnrapparen Lil Tommy Terror är vidrigt. "Låtarna" heter Wings On My Penis och U Like Boobies?... Att barn svär är ingenting nytt. Vad i helvete. Sen kommer Jack Black in i en kärlekslåt till råttor. Mitt huvud exploderar.

Finns det någonting värt att nämna som positivt på albumet? Nej. När inte ens radioflörten Banana Brain eller stundtals snygga Fat Faded Fuck Face får en att vilja dansa så är det bara skit i helhet. Nästa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA