x
Holi : Drifting On A Timeline

Holi
Drifting On A Timeline

Happy Hands Club blev Holi – full kraft utan fart

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
André Spång

Holi, som betyder ”färgernas fest”, är en hinduisk vårfest vilken i korthet går ut på att fira in våren med hjälp av färgkastning och den marijuana-spetsade drycken bhang. Det göteborgsbaserade bandet med samma namn, tidigare Happy Hands Club, verkar inte bara ha blivit inspirerade till sitt namnbyte utan även av färgkastningen och bhang eftersom jag inte kan komma på ett bättre soundtrack till slow motion-videor där höga festivaldeltagare täcker varandra med färg än Drifting On A Timeline.

Det nygamla bandet släpper ett album med full kraft utan fart. Melodierna är spännande och färgglada men kvävs av den tunga ljudbilden och de trötta trummorna. Stundtals känns den sakrala sången krystad och stundtals är det en utmaning att uppfatta vad som egentligen sjungs.

Holi måste tillåta sin musik att skava lite, allt behöver inte vara perfektion, tvärtom kan skav skänka autenticitet. Gruppen ger ändå intrycket av att inneha begåvningen för att balansera mellan perfektion och autenticitet. Man skönjer den potentialen, framför allt när de inte tar sig själva på för stort allvar och skänker mer närvaro i sång och musik. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA