x
Mylko: Contrast

Mylko
Contrast

Elektroniska grenar får mysa tillsammans

GAFFA

Album / Reverbatim
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Simon Lundberg

Att lyssna på Mexico City-duon Mylkos debutalbum är som att öppna ett fönster och ge rummet luft. Det känns fräscht. Det ger energi. Och framför allt kan något som ofta känns inarbetat kännas som nytt.

Den sista där var en lite långsökt allegori, men albumet är otroligt väl genomarbetat. Duon lyckas inte bara leverera en elektronisk popskiva som känns unik och nyskapande. De lyckas skapa en egen hybridgenre där flera klassiska elektroniska grenar får mysa tillsammans.

Svepande Untraveled skapar eufori med en känsla av mystik mitt i bloppande synthar och upprepade slingor. I passande titeln Contrast går ljudbilden från en dystopisk lo-fi-mix till en bred popblandning. Astray är en Massive Attack-utveckling på syra och Limits är en mer bakåtlutad version av Crystal Castles. Eller varför inte mycket läckra åtta-bit-hybriden Bloom som med lite vilja kan liknas vid Hot Chip.

Med en bred mix och kontrastfylld reportoar lyckas duon med sin debut briljera och gör lyssnaren sugen på vad som komma skall. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA