x
Jagwar Ma: Every Now & Then

Jagwar Ma
Every Now & Then

En sinnessjukt självklar psykedelisk dröm

GAFFA

Album / Marathon
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Simon Lundberg

Under 2013 var australienska Jagwar Ma efter debuten Howlin' ett hett namn på hipsterhimlen. De var lagom galna och var inte rädda för att ta ut svängarna. Den "just nu"-attityden återfinns på uppföljaren Every Now & Then

Det gäller också att fokusera för att hänga med. Det går snabbt. Ena sekunden är det psykedelisk rock i Say What You Feel till fullständigt galet softa elektroniska Loose Ends till Give Me A Reason, som närmast kan liknas vid en modern tagning av gamla klassikern Groove Is In The Heart av Dee-Lite. Ja, ni förstår säkert att det är intensivt.

Den röda tråden är att man inte vet vad man ska vänta sig och det stör mig inte alls. Faktiskt så blir resultatet riktigt bra då allt ändå ryms i en liten galen kokong av galna elektroniska ljud, snygga rockrefränger, söt indie och fullständig kalabalik.

Avslutande Colours Of Paradise känns dessutom som en av de absolut snyggaste indiepoppärlorna på länge. Tänk elektronisk Göteborgs-indie blandat med Animal Collective. Som en vacker psykedelisk dröm man bara vill drömma om och om igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA