x
Emil Jensen: Två Naturliga Armar

Emil Jensen
Två Naturliga Armar

Djupdykning in i det gulligt alldagliga, hellre än det politiska

GAFFA

Album / Adrian Records
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Emil Jensen är i det närmaste signifikant med mänsklig värme, en trygg famn som levererar mjuk, melodisk pop. Många har längtat efter hans återkomst, inte minst efter förra årets bitterljuva singel Saknar Du Mig och nostalgisöta Kolla På Film som släpptes tidigare i somras.

Två Naturliga Armar, en skiva fylld av stråkfylld spår, saknas hans knivskarpa förmåga att genom vardagliga betraktelser analysera och plocka isär samhällets baksidor. Efter hans finfina sommartal och med tanke på att han parallellt med denna skiva jobbat på en föreställning med namnet Flyktpotatis, fanns förväntan på en skiva som på bästa Emil Jensen-vis skulle sätta ord på det som pågår i Sverige och världen just nu.

Men hans sjätte album går i trygga hjulspår, om det är något som utforskas är det stråkarnas värld. Här gör han en djupdykning in i det gulligt alldagliga, hellre än det politiska. Med mer plats för det putslustiga och poetiska liknelser. Den som förväntat sig en avhyvling av dagens samhällsklimat kommer bli besviken.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA