x
Kings Of Leon: Walls

Kings Of Leon
Walls

Ett välprövat koncept som passar till alla tillfällen

GAFFA

Album / RCA
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Simon Lundberg

Familjebandet från Nashville, Kings Of Leon, har kört på ett bra tag nu. När det kommer till sjunde albumet Walls så har inte mycket ändrats. Samma typ av alternativ rock med frigående gitarrer, country-blues-infusion och hetsiga trummor är ett faktum. Men det låter som att killarna menar det de levererar och det gör att albumet lyfter.

Ibland kan det bli lite statiskt och många låter påminner om varandra. Det är också lite av det som gör albumet intressant. Det passar perfekt när man måste fokusera på någonting annat, som att köra bil eller bara ha på lite bakgrundsmusik på jobbet. Albumet är också utmärkt om man vill lyssna in sig på små detaljer, snygga övergångar, läckra enkla gitarrplock som i Find Me och snygg produktion.

Det största undantaget från det här är avslutande Walls. En hjärtskärande historia, som en hybrid av country och en 80-talspowerballad. Här vågar bandet gå utanför mallarna och prova någonting nytt. Med en passande text om att bli sårad när man sänker garden, eller river muren.

Annars om vi återgår till att ha kul. Around The World, första singeln Waste A Moment och Eyes On You är exempel på arenarocklåtar som med energi och en kreativ musikalisk inriktning gör albumet uppblandat från lite tyngre och ledsnare låtar.

Överlag ett välpolerat album som inte riktigt vågar bli så smutsigt som vissa av texterna förtjänar, men helt klart värt en lyssning eller 15. Bandet har sitt eget sound och varför egentligen kasta bort en vinnande formel?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA