x
Mute: Remember Death

Mute
Remember Death

Kanadensiska punkare tillgängliggör sin virtuositet med kärnan i behåll

GAFFA

Album / Bird Attack
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Mute listar influenser vitt och brett på sin bandsida, med bland annat punkarna Satanic Surfers, death metal-gruppen Children Of Bodom och power metal-ikonerna Angra som tongivande förebilder. Då kvartettens ansats är ett hopkok av tekniska strukturer, lätt brutalt mangel och fläktande melodier är det svårt att hitta en bättre beskrivning än så.

Efter närmare ett och ett halvt decennium tillsammans kom det stora genombrottet i och med föregångaren Thunderblast (2011). Med Remember Death tangerar man inte enbart sin tidigare succé, utan ger detaljerna ett litet uppsving.

I mångt och mycket känner man här igen sig: ångande trumarrangemang, catchiga melodier, kraftfulla körer och vokalisten tillika trummisen Étienne Dionnes höga sångtoppar (som dessutom sopar banan med The Offsprings Dexter Holland). Men med de ofantligt starka refrängerna i The Dagger, Allies och Dead White Desert Route har man inte bara skapat sina hittills bästa verk, utan utstrålar en popnerv i samtliga beståndsdelar som borde göra vem som helst knäsvag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA