x
Darkthrone: Arctic Thunder

Darkthrone
Arctic Thunder

Tafatt crowdpleasing på det 16:e albumet

GAFFA

Album / Peaceville
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Jesper Robild

Svartmetallens lurifaxar är tillbaka. Arctic Thunder är Fenriz och Nocturno Cultos 16:e album och har fått namn efter ett gammalt norskt heavy metalband. Killarna har så mycket kredd och kultstatus att ingen har gnällt särskilt mycket sedan de övergav black metal och började härma Motörhead för tio år sedan. Men för de som saknar den gamla goda tiden är nya albumet lite av en titt i backspegeln.

De två inledande spåren är råare och mer black metal än vad Darkthrone varit på många år. Trean Boreal Fiends är vassast på skivan, men när koklockan gör entré mot slutet tar musiken en annan vändning. Det är black'n'roll, punk och heavy metal, och framför allt saknas de riktigt snabba trummorna för att något på Arctic Thunder ska passa under samma etikett som bandet var med och uppfann på 90-talet.

Skivan drar åt olika håll, och resultatet blir en godkänd men krystad samling låtar. Det känns egendomligt att musiker med så hög integritet skulle ändra inriktning för fansens skull, och om så är fallet kunde de lika gärna tagit det hela vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA