x
Twin Pigs: Chaos, Baby!

Twin Pigs
Chaos, Baby!

Det spottas och fräser på ett uppfriskande sätt

GAFFA

Album / Luftslott
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Tomas Lundström

Från huvudstaden kommer nya bandet Twin Pigs, som är ett meriterat gäng med ett förflutet i Tiger Bell, Inkvisitionen, Gamla Pengar och Besserbitch. Och det är en stökig historia kvartetten får ur sig på debuten Chaos, Baby!.

Den råa sången gör verkligen sitt till; det spottas och fräser på ett uppfriskande sätt. Eriks arga stämma dominerar, men Canan och Klara fyller i på sina håll och kanske är det den mixen i kombination med den ilskna auran som musiken bär på, som får mig att tänka på ett We Live In Trenches med en ADHD-diagnos.

Bäst blir det när Twin Pigs hämtar andan en aning och ursinnet mattas av. Six Inch Car sticker ut en del med sitt luftiga riffande, likaså Piss And Saliva med sitt stirrigt pigga trumspel.

Skivan når sin absoluta topp i avslutande Vertigo, en välarrangerad låt som formligen exploderar i refrängen, som dessutom föregås av en snygg brygga.

På det stora hela är Chaos, Baby! en aning jämntjock vid första anblick, men topparna som lyfter plattan träder fram efter ett tag. En spännande debut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA