x
NxWorries: Yes Lawd!

NxWorries
Yes Lawd!

Anderson .Paak och Knxwledge bjuder på 70-talsrasp och R&B-flört

GAFFA

Album / Stones Throw
Utgivning D. 2016.10.21
Recenserad av
Niklas Thander

Förväntningarna är höga på duon NxWorries debutalbum. Inte bara för att Aftermath-sajnade Anderson .Paak karvade ut sin unika nisch med själsfläkande genombrottet Malibu, där han med karisma, röst och låtskrivartalang satte en ny standard för R&B. Och inte heller för att producenten Knxwledges stigande stjärnstatus, som med sina lena, ibland stökiga, soulproduktioner helt och hållet andas J Dilla och Madlib. Anledningen är kombinationen av de bägge, som i tidigare låtarna Suede och Link Up visat sig vara som hand i handske.

De bägge låtarna återfinns här, och är fortfarande de bästa exemplen på vad duon kan åstadkomma. Likt titeln anspelar hintar Yes Lawd! ibland om gospel, men allt oftare är det 70-talsraspigt och R&B-flörtigt – precis som upphovsmännen är det utanför boxen, men med klassiska kopplingar. 

Men det 19 spår långa projektet, varav en handfull är mellanspel, liknar mer ett halvfullt skissblock där plockiga höjdpunkter blandas med bakgrundsskval. Anderson .Paak kallar det ”sin bästa insats någonsin”, och visst finns talang, inspiration och ett harmoniskt samarbete där, men Yes Lawd! är inte svaret på ekvationen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA