x
Håkan Hellström: Sjung Ditt Liv

Håkan Hellström
Sjung Ditt Liv

Gedigen soffbordsbok med bra och ibland obegripliga illustrationer

GAFFA

Bog / Max Ström
Utgivning D. 2016.10.05
Recenserad av
Emil Viksell

När man är tillräckligt känd ska man bli coffee-table-bok, det är sen gammalt. Är man ännu kändare än så föräras man dessutom flera.

Håkan och den där första vevan Ullevispelningar har ju redan förevigats i lyxbokverket Håkan På Ullevi. Sjung Ditt Liv består också den av fotografier, men utöver det även av samtliga låtar med tabbar och text samt vissa av bilderna med illustrationer av Carl Johan De Geer – alltså, han har ritat på fotografierna.

Det är ett gediget stycke lyxbok. Med ”så här gör du” för alla de Håkanfans som vill spela hans låtar. Fotografen valdes ut genom att Håkan fick göra ett blindtest och valet föll på Marcus Erixon, som han också tidigare samarbetat med. Det är mången snygga och rockromantiska foton.

De Geers illustrationer funkar ibland bra och ibland obegripligt. Som bäst är de intimt besläktade med låtarnas andemeningar i en skönt naivistisk ton. Som sämst är det en has-been som klottrat ned vackra foton – och då inte på det där enkla och geniala sättet som De Geer klottrade på svenska flaggan en gång i tiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA