x
Diverse artister: Svenska Shakers

Diverse artister
Svenska Shakers

Blandade pärlor från den lite råare svenska 60-talspoppen

GAFFA

Album / Cherry Red
Utgivning D. 2016.10.21
Recenserad av
Emma Rastbäck

På 60-talet var en bra låt något av allmängods, och det var inte alls ovanligt att ta andras hits och göra dem till sina. På Svenska Shakers har man samlat det bästa från den svenska 60-talspoppen med fokus på R&B, modpop, freakbeat och psych-pop, och en inte oansenlig andel av låtarna är sådant som plockas från brittiska band från samma tid. För att ge en extra twist till det hela är det ett brittiskt bolag som satt samman den här utgåvan.

Samlingen omfattar två album, 41 låtar och välkända namn som Hep Stars, Lee Kings och Tages, men också band från den tiden som hamnat mer i skymundan, som Namelosers, Science Poption och Annabee-Nox. Det känns mycket som att låtarna plockats samman av genreentusiaster, och det är en samling som är väl avvägd, har en fin mix av låtar och det är kul att de samlats på det här viset.

En av de behållningar som finns med skivan är att höra Mikael Rickfors i Bamboo innan han värvades av The Hollies, redan då en skicklig popsångare som sticker ut i den här samlingen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA