x
Martin Sernestrand: Depeche Mode I Sverige 1982–2016

Martin Sernestrand
Depeche Mode I Sverige 1982–2016

Djupdykning ned i synthpopparnas svenska historia

GAFFA

Bog / My Secret Garden
Utgivning D. 2016.08.26
Recenserad av
Emil Viksell

De allra största grupperna, med de allra mest fanatiska fansen, som Rolling Stones och Bob Dylan, har förärats böcker om deras relation till Sverige och det svenska folket. Nu också Depeche Mode. Och ingen kan väl ifrågasätta deras status som band i det här landet, och resten av världen. Eller förneka deras fans hängivenhet.

Mölndalsbördige Martin Sernestrand, popkulturnörd och Depeche Mode-fantast, har dykt ned i Basildonbandets svenska historia. Här ingår allt av recensioner, intervjuer och diverse parafernalia. Denne Sernestrand figurerade också i dokumentären A Film Of Faith And Devotion, en film som skildrade Göteborgsfansens entusiasm för synthidolerna.

Nördighet kan vara både frigörande och kvävande. Och att möta en nörd kan ungefär frambringa dylika och endera av känslorna. Sernestrand går verkligen nördmania med den här boken. Detta är antitesen till ett slarvjobb. Det är faktiskt riktigt underhållande, särskilt de gamla recensionerna. Trots den faktaspäckade approachen. Boken är inte bara en angelägenhet för fundamentalisterna utan är en fet resa också för sådana som mest bara gillar Enjoy The Silence.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA