x
Sabina Ddumba: Homeward Bound

Sabina Ddumba
Homeward Bound

Fulladdat och brett debutalbum med Sveriges just nu bästa röst

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Simon Lundberg

Att det här är Sabina Ddumbas debutalbum känns overkligt. Senaste åren har hon känts som en av de viktigaste och mest tongviande delarna i svensk musik. Därför känns det också oerhört betryggande att albumet är fulladdat till max.

Sabinas röst är himmelsk, självsäker utan dess like och produktionerna är storslagna. Varje låt har fått precis den kärlek som behövdes för att göra ett övertygande popalbum med soul- och R&B-tendenser. Det skulle exempelvis inte förvåna mig om nya singeln Time blir en internationell hit med sin drivande dansbas och ett klockljud som lever kvar i hjärnan i timmar.

Mycket av albumet har redan presenterats sedan tidigare i form av megasinglarna Kingdom Come, Effortless och Not Too Young. Resten av låtarna är minst lika polerade. Sabina har många styrkor och kan skifta mellan 80-talssynth, Motown-soul, och storslaget maffiga Beyoncé-balladen I Cry

I låtar som Want är det också skönt att se en lite råare ljudbild mitt ibland det finpolerade. Det är ett fint giftermål som kan liknas med Banks senaste album. Det här albumet är i stunder nästan för finpolerat, om det nu ens är en dålig sak kan diskuteras.

Att också få en akustisk version av Scarred For Life ger rysningar. Det här är definitivt Sveriges absolut vackraste röst just nu. 

Albumet är brett och bjuder på låtar som samtliga skulle kunna vara hits. Sabina är en av de bästa och mest talangfulla svenska artisterna just nu. Världen, gör er redo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA