x
Francis and the Lights: Farewell, Starlite!

Francis and the Lights
Farewell, Starlite!

De stora förväntningar som albumet aldrig besvarade

GAFFA

Album / KTTF Music
Utgivning D. -0001.11.30
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Francis Farewell Starlite är det folkbokförda namnet för mannen som står bakom projektet och/eller bandet Francis And The Lights. Efter att i många år ha varit din favoritartists favoritlåtskrivare och något av en legendar på musikforum i hela världens vida webb, har han nu själv släppt ett självbetitlat album.

Det är poppiga synthproduktioner med dansande melodier som spelar under en blek röst i sammanlagt 32 minuter. Det är svårt att urskilja den ena låten från den andra och inte på det där fina intellektuella sättet som konceptalbum lyckas göra det. Det är säkert texter som frontmannen gärna ville få ut, men de arketypiska kärleksraderna som pop inte kan släppa blir inte lättare att lyssna på när de sjungs genom en vocoder. Det är ett projekt som försöker göra allt möjligt och gör därmed nästintill ingenting alls. Det är ... en besvikelse. Och det med tanke på de ljuvliga tonerna sångaren tillför andra projekt som till exempel Chance The Rappers Summer Friends.

Eller är Francis And The Lights en sorts musikalisk krydda som egentligen hör hemma hos andra artister och som helst ska upplevas i strikt små, spröda mängder?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA