x
Tove Lo: Lady Wood

Tove Lo
Lady Wood

Som en snyggt polerad örfil

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Simon Lundberg

Tove Lo blev redan innan debutalbumet Queen Of The Clouds ett internationellt fenomen. Hon blev synonym med ärliga texter som med fokus på fester, droger och förhållanden lyckades fömedla en form av äkthet. Allt i kombination med hitproduktionerna i ryggen.

Är uppföljaren Lady Wood lika framgångsrik? Det är ett album med exakt samma tematik och det funkar riktigt bra. En röd tråd letar sig igenom ämnen som uppfuckade förhållanden, att vara full för att glömma och sex. Inte putsat pryda sexuella berättelser, utan en hyfsat äkta och ärlig historia. 

Ibland när man satsar på att slå stort så faller ofta låtar igenom som bara finns där "för att". Som exemplet Vibes. Även om jag beundrar hur det kan låta så jävla synthpopradio men samtidigt också behålla en känsla av punk, grunge och zero fucks given. Svordomarna är många på albumet – och allt levereras av en nästan obeskripligt cool inlevelse. 

Det är till skillnad från debuten i princip bara moll med mörka ravebasar light som leder oss på rätt väg mot slutet. Det funkar särskilt bra i låtar som Lady Wood, True Disaster och avslutande favoriten WTF Love Is. Albumet verkar vara uppdelat i två kapitel: Fairy Dust och Fire Fade. Vad det betyder för tematiken är högst oklart.

Den största kritiken ett så pass välgjort album kan få är att det vill vara en feministisk och insiktsfull käftsmäll, men blir bara en snyggt polerad örfil. Vilket inte är fel egentligen. Men det hade varit snyggt att se stjärnor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA