x
Empire Of The Sun: Two Vines

Empire Of The Sun
Two Vines

Ännu en dans med 80-talsnostalgin

GAFFA

Album / Astralwerks
Utgivning D. 2016.10.28
Recenserad av
Albin Johansson

Empyreanerna har återigen tagit spjärn mot 80-talsnostalgin, med den djupa, hallucinogena, reverben som främsta hantverk. Det är dock inte lika coolt nu när Luke Steele och Nick Littlemore står och karvar i samma värdegrund som under succédebuten för snart åtta år sedan, vilket än idag förvisso gör dem till en headlineakt.

Man famlar efter en hel och ren produkt utan att försöka tänja på sfären man verkar inom. Och trots att undertecknad är en supporter av de lättsmälta och medvetet banala slagordstexter som popduon anammat förut (tänk ”we are the people that rule the world”) så får låtar som Ride en att önska sig något mer spännande än cringe-bringande ”Together we can do it” om och om igen. Däremot är det ett spännande samarbete med Fleetwood Mac-gitarristen Lindsey Buckingham som uträttas i mellow-avstampande To Her Door där ”I feel better when we are together” plötsligt känns som en välklingande självklarhet.

Med det sagt så ger tyvärr Two Vines precis som tidigare Ice On The Dune intrycket av att vara ett album med två-tre solklara singlar och sedan en mängd låtar som jagar liknelser med bandets ”most listened”-repertoar. Och visst går det receptbelagda Big Room-banger-formatet (High And Low, Friends) hem hos ett segment av demografin, men som ett album bedömt så försvinner många av de förbipasserande låtarna i varandra och man undrar ifall inte yttringen skulle ha gjort sig bättre som en kompakt EP.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA