x
Moon Coven: Moon Coven

Moon Coven
Moon Coven

Nyfiket tungung i vinterlandskap

GAFFA

Album / Transubstans
Utgivning D. 2016.10.15
Recenserad av
Jesper Robild

Det är fullmåne, fuzziga gitarrer och häxorna har samlats. På resan genom det stonertunga vinterlandskap som utgör Moon Covens debutalbum möter vi en originell mix av gammal och ny hårdrock. De äldre elementen utgörs av riff på riff och en rå basgitarr som går att spåras tillbaka till 70-talet.

Inslag som utgör det nya och nyfikna hos Moon Coven ligger närmre band som Mastodon när de är på svängigt humör, och här är det ljudbilden som åsyftas. Tre gitarrer gör mycket för en blytung massa av musik som ruskar om lyssnaren ordentligt. Fans av Atlanta-kvartetten kan nog känna igen en del ur melodipåläggen såväl som sången  längst bak i ljudbilden, fullproppad med effekter.

Det går inte riktigt att sätta fingret på vad det är, men albumet känns hemmahörande på den svenska nutida hårdrocksscenen. Inte för att det är efterapande, tvärtom kanske det beror på lusten att utforska. En psykedelisk touch som i tillbakalutade The Third Eye skulle kunna vara en faktor. Oavsett har vi en platta som säkert kommer sparka igång bandets karriär rejält.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA