x
Bon Jovi: This House Is Not For Sale

Bon Jovi
This House Is Not For Sale

När 80-talsrocken har mognat är detta resultatet man får

GAFFA

Album / Island Us
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Anna Plaza

På sitt 13:e studioalbum säger Bon Jovi sig ha “gått tillbaka till början”. Man pratar om integritet, tillkännagivandet av den nu officiella bandmedlemmen Hugh McDonald (tidigare inofficiell sedan 1994) och hur gitarristen Richie Samboras avgång har gett bandet nytt liv. Och till en viss del så låter det faktiskt just så.

Dagen då Bon Jovi mister soundet man sedan början på 80-talet så väl känner igen är dagen vi bör oroa oss för. Som tur var ser detta ut att vara bortom horisonten och Jon och hans gäng låter precis som vi förväntar oss. Titelspåret och första singeln blir ett utmärkt exempel på detta och kommer med en historia som sammanfattar bandets tre senaste år, hur de kommit varandra närmare och, som en textrad beskriver det: "This heart, this soul, this house is not for sale".

Men, låt er inte luras för runt hörnet lurar en del finslipade guldkorn där man presenterar en ny och mer senior sida. Exempel på detta är vassa The Devils In The Temple, allsångsvänliga Come On Up To Our House samt Labour Of Love som oundvikligen påminner om något vi innan hört Bruce Springsteen framföra.

En sista överraskning blir också extraspåret I Will Drive You där Jon bjuder på ett gediget djup både från hjärta och i röst. Inte den sexigaste titeln men mysig nog att värma varje frusen själ så här i höstmörkret.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA