x
Sixx AM: Prayers For The Blessed Vol.2

Sixx AM
Prayers For The Blessed Vol.2

Storslagen amerikansk radiorock när den är som bäst

GAFFA

Album / ElevenSeven
Utgivning D. 2016.11.18
Recenserad av
Mårten Cederberg

Nu är det dags att förflyttas från de fördömda till de välsignade med en visuellt ändrad färgsättning av samma omslag som på vol.1. Det kan både kännas lite väl simpelt och vettigt konsekvent.

Summerar vi Prayers Of The Damned och Prayers For The Blessed som skrivits och spelats in samtidigt så kan man konstatera att hitlåtarna står som spön i backen genom bägge plattorna, men att den här känns strået vassare. Det här galet smittsamma och attraktiva album gör Modern Vintage-fiaskot från 2014 än mer obegripligt. Den bär på storslagna melodier som kan få fulla arenor att gunga och har tillräckligt med personlighet för att utmärka sig ur den annars så kladdiga miljonkopierade standardmallen för amerikansk radiorock. När den dessutom bitvis framkallar gåshud förstår man hur bra det här är.

Dock borde de ha strukit Badfinger-covern Without You från plattan och instrumentala biten Catacombs känns bara onödig. Men Barbarians, The Devil’s Coming, Wolf At Your Door och mäktiga semiballaden Maybe It’s Time väger upp och skivan imponerar så pass mycket att vol.1 och 2 kan bli det bästa som kommit över Atlanten i år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA