x
In Flames: Battles

In Flames
Battles

Tillrättalagd mysfaktor som bitvis luddar av sig

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.11.11
Recenserad av
Mårten Cederberg

På 2011 års Sound Of A Playground Fading kändes det som att In Flames var på väg in i en andra andning, som dock stannade av med Siren Charms från 2014. Nu har de rustat för fortsatt kamp, men det är tveksamt om detta är en vinnare.

Positivt är den nyvunna kraften i Through My Eyes, alternativosande titelspåret och ytterst smakfulla Here Until Forever kan vara bland det vackraste som kommit ur dessa lågor medan The Truth är en given livesuccé. Wallflower ger skivan dynamik och känsla. Av dessa tolv spår finns det också ganska bleka utfyllnadslåtar, som tillsammans med en luddig och bitvis tandlös produktion ger skivan för mycket trubbighet för att låtarna ska nå hela vägen fram.

Mysfaktorn och melodikvaliteten är hög på andra halvan tillsammans med inledande Drained på detta alternativa metalalbum som ger oss vad vi kunde förvänta oss, men kanske inte helt önskade oss. Anonym, tillrättalagd men ändå kvalitativ svensk metal utan överraskningar och slaget för seger fortsätter till nästa album som kan komma att bli avgörande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA