x
Attila: Chaos

Attila
Chaos

Provocerande löjlig

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Jesper Robild

Få se nu, vad har vi för metalsubgenrer med ursprung Amerikat? Metalcore, numetal, stoner, rapmetal … blanda allt och resultatet blir Attila från Atlanta. Det ultimata amerikanska metalmissfostret. Skitungarna lyckas bygga väldigt varierad musik med någorlunda lyssnarvärde när de plockar från Panteras groove, Linkin Parks melodier och Mr Bungles kaos. Men sen har vi det här med identitet.

I Public Apology kväker frontmannen Chris ”Fronzilla” Fronzak ur sig rader som ”fuck your shit, I stay sick, if you don’t like it you can suck this dick”. Hujedamej. Texter och attityd smutsar ner det lilla positiva som musiken bjöd på, och kanske skapar de moralpanik hemma i Georgia. I Sverige blir den enda effekten ett famlande efter största skämskudden. Fronzilla är extremt provocerande – provocerande löjlig. Det är helt enkelt inte möjligt för en människa över tolv år att tycka det här är tufft på allvar.

Misogyna Queen är så obehaglig att den drar ner betyget i bottnen, hur mycket riffen än försöker hålla tillbaka. Undvik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA