x
The Naked And Famous: Simple Forms

The Naked And Famous
Simple Forms

Med påtvingad intensitet som ger migrän

GAFFA

Album / Somewhat Damaged
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Simon Lundberg

Efter tre album så är det helt okej att prova lite nya saker. När nyzeeländarna i The Naked And Famous släpper Simple Forms så känns det tyvärr som de är på helt fel spår.

Tidigare har gruppen snyggt blandat post-punk med elektronisk eufori och sorgsenhet i en oftast briljant mix. Nu låter det glättigt, det låter tvingat och det låter för polerat. Gruppen vill istället för att ge lyssnaren en punkig käftsmäll leverera perfekt paketerad pop med sådan intensitet att migränen är nära. Tänk ett fjortisdisco där någon haft kokain i bålen.

Däremot är det ett snyggt album där fokus på röstproduktion får en guldstjärna. Tyvärr har bandet valt att gå bakåt i utvecklingen. Nu låter det som elektronisk emo-pop à sent 2000-tal. Minns ni Hellogoodbye? Fast med schlagerrefränger. Ibland börjar många låtar bra, men det vänder snabbt.

Vilket jag antagligen skulle gilla om det inte kändes så opersonligt. Singeln Higher måste få en eloge för att vara minnesvärd och kraftfull. Favoriten är The Runners som påminner om debuten när bandet kändes äkta. Nu är jag bara besviken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA