x
JoJo: Mad Love

JoJo
Mad Love

Det når inte upp till Beyoncé – men nästan ibland

GAFFA

Album / WEA
Utgivning D. 2016.10.14
Recenserad av
Simon Lundberg

JoJo var bara 13 år gammal när debutsingeln Leave (Get Out) släpptes. Jag minns den oerhört tydligt eftersom vi är exakt lika gamla. Sedan dess har karriären varit lite skakig med någon enstaka hit här och där.

Själva attityden och musikaliska inriktningen låter bekant med debuten. Det är R&B-laddad pop som faktiskt greppar tag i lyssnaren. I de mer beat-tunga låtarna känns JoJo ganska proffsig. Singeln F*** Apologies med Wiz Khalifa, Vibe och I Can Only är värda en genomlyssning, men det är på balladerna som hon verkligen skiner.

I den starka rösten finns en ärlighet, en rakhet och en mogenhet. Lyssna bara på Mad Love som med soulsväng och blås är i Beyoncé-klass, nästan. Vilket i sig blir lite paradoxalt eftersom hon känns mycket yngre i låtarna som är menade med lite extra attityd. Det låter kompetent och skivan lyckas vara sexig och smart på samma gång.

Det når dock inte upp till Rihanna eller Bey, men det är klart i samma liga som Selena Gomez och Ariana Grande. Och det är ett mycket gott betyg. Inledande och smäktande Music är verkligen i sin enkelhet skivans starkaste kort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA