x
Solange: A Seat At The Table

Solange
A Seat At The Table

Försiktigt omistlig

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2016.09.30
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Solange verkar skapa musik styrd av känsla och stämning, och kanske är det därför hennes skivsläpp spretar åt olika håll varje gång. Av allt hon kunde ha gjort fanns det en möjlighet att prata om samtiden och Solange tog vara på den, dessutom lyckas hon göra det på ett till synes personligt och nedtonat sätt.
 
Det är ett förvånadsvärt kliv från de tydligt definierade rytmerna som tidigare bar upp låtar som pendlade mellan det genomsnittliga och det mediokra. Musiken vi får idag på A Seat At The Table är dagens musik. Den amerikanska svarta människan, och kvinnan i synnerhet, är i centrum på ett mäktigt sätt. 
 
Solange talar för sig själv och för stora delar av marginaliserade afroamerikaner. Hon talar om sin egen upplevelse, stoltheten hon ibland inte varit säker nog att känna och i och med det talar hon om de subtila detaljerna som ibland gör det knepigt att vara svart kvinna i en vit mans värld. Efter allt detta känner man hur hennes underbara stämma och lekfullhet kramar om lyssnaren och viskar: “det kommer nog att gå bra."

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA