x
Robbie Williams: Heavy Entertainment Show

Robbie Williams
Heavy Entertainment Show

Vad som var, vad som är, och så en rysk fest på det

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Anna Plaza

Mannen, myten – den blivande legenden. Robbie Williams är en rastlös själ som förutom sin nya roll som far och gift man lever på jublet och applåderna från sina fans och som i och med detta också skapar sig ett mönster där han varje, om inte vart tredje, år släpper nytt album.

Här representerar han sig nu med kaxiga Heavy Entertainment Show, inte bara en låttitel som bland annat har Serge Gainsbourg (!) med på låtskrivarlistan men också det som blir början till hans autobiografi som vi nu ska få ta del av.

För första gången sedan 2006 års Rudebox bjuder Robbie på sina brittiska rötter och ger oss det där ruff and scruffy som han en gång var och stolt alltid står för samtidigt som den nu äldre och förståndigare versionen av honom sjunger visor om livet tillägnat sina barn.

Vi hör om åren som gått, lärdomarna han har med sig, bevis på kvaliteten som under denna tid växt fram och som alltid bjuder han på sig själv.

Dock kan detta vara just problemet med Robbie. Bakom denna underhållande karaktär döljer sig nämligen en splittrad person med mängder av tankar som han så gärna vill komprimera och dela med sig av. Fallet är inte alltid att "one size fits all" och därför kan det för ett icke-fan eller en inte så lika förstående individ bli svårt att hänga med i svängarna.

Med undantag av det gamla (Motherfucker) och det oväntade (Party Like A Russian), blir det show i Rufus Wainwrights Hotel Crazy, mys med Ed Sheeran i Pretty Woman och Mixed Signals, en inte så alls oväntad låt skriven av The Killers frontsångare Brandon Flowers.

Att Guy Chambers, Robbies nästintill alltid lika trogna låtskrivarkompanjon, är med och bidrar på nästan halva albumet är något vi också tackar för because let's face it, allt den mannen tillsammans med Williams rör vid blir till guld.

Det blir den här gången ingen ny Angels men vad gör egentligen det när standarden är lika hög som vi blir roade. Eller som Robbie själv sjunger: "Welcome to the Heavy Entertainment Show I'm a volcano that's about to blow"  och det mina vänner är ändå något att se fram emot.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA