x
Rebecca & Fiona: Party Hard

Rebecca & Fiona
Party Hard

Fredagsfeeling

GAFFA

EP / Universal Music
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Alex Pettersson

2016 har varit året då Rebecca och Fiona gjort det de kunnat för att kliva ut framför sina DJ-mixers och fronta scenen som renodlade artister. Intrycket har varit att den svenska duon velat gå mer mot lågintensiva, R&B-iga hits och därmed säga Sayonara till det mer elektrodampiga soundet. Och ska man dessutom överge de välbetalada DJ-giggen behövs ju hits.

Med denna uppfattning i bakhuvudet gör det ösiga titelspåret Party Hard, som också inleder EP:n, en smått förvånad med sin distade elgitarr och sitt driviga trumkomp.

En hel del melodiska karameller serveras som så ofta när de två partyprinsessorna är i farten. Karibiska reggae-flörtar blandas med hiphop beats och Florence And The Machine-tendenser. På bästa spåret, Drugstore Lovin’, görs det mesta rätt. De båda sångrösterna är här klart tajtare och låten – som för övrigt för tankarna till nu fullständigt bortglömda Cat5 – är både mer genomarbetad och välskriven än vissa andra spår.

Popprojektet Rebecca & Fiona känns fortfarande som ett ganska sökande sådant och jag ser med glädje fram emot att följa utvecklingen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA