x
Honeyblood: Babes Never Die

Honeyblood
Babes Never Die

En påminnelse om att alltid gå sin egen väg

GAFFA

Album / FatCat
Utgivning D. 2016.11.04
Recenserad av
Helena Nilsson

Bara månader efter att debutalbumet släppts år 2014 valde trummisen och ena halvan av Honeyblood att lämna bandet. Kvar var gitarristen och sångerskan Stina Tweeddale som trots allt valde att hålla bandet vid liv – Cat Myers tog över trumpinnarna och rollen som låtskrivare bredvid Tweeddale, och så här två år senare visar de att det nya samarbetet burit frukt.

Babes Never Die är en nystart och låter mognare och inte lika vass i kanterna som sin föregångare. Kanske resultatet av en bättre studio, fler resurser och samarbetet med producenten James Dring (som bland annat jobbat med Jamie T och Lana Del Rey). Ibland kan DIY-band tappa något av sin charm med det andra – mer genomarbetade och polerade – albumet, men denna utveckling är bara ett steg framåt för Honeyblood. Energin finns fortfarande där, liksom förmågan att skriva låtar som är svåra att värja sig mot.

Cruel visar en ovanligt öm sida av Tweeddale men i övrigt skulle albumet, med bandets ord, kunna sammanfattas som ”girls fending for themselves” och en påminnelse om att alltid gå sin egen väg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA